Politika

Ak Parti Tokat Milletvekili ve Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Zeyid Aslan, komisyon üyelerinin öncelikle bir yol haritası belirleyeceğini ifade ederek, öncelikle CHP eski Genel başkanı Baykal ve MHP başkanl

Ak Parti Tokat Milletvekili ve  Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Zeyid Aslan, komisyon üyelerinin öncelikle bir yol haritası belirleyeceğini ifade ederek, öncelikle CHP eski Genel başkanı Baykal ve MHP başkanl
18-02-2013 10:29

Ak Parti Tokat Milletvekili ve  Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Zeyid Aslan, komisyon üyelerinin öncelikle bir yol haritası belirleyeceğini ifade ederek, öncelikle CHP eski Genel başkanı Baykal ve MHP başkanlık divanı üyeleri ile ilgili kaset olaylarının inceleneceğini söyledi.

 

Aslan, partisinin Almus ilçesinde düzenlediği Şubat ayı Belediye Başkanları toplantısına katıldı. Toplantı öncesi  basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aslan,  Yasa dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonun çalışmalarıyla ilgili bilgiler  verdi.

Aslan, ``İlk toplantıda şöyle bir değerlendirmede bulunduk. Öncelikle bu dinleme ve izleme ile ilgili teknik konularla alakalı komisyon üyelerinin bilgi sahibi olması noktasında ilgili kurumlardan brifing alma noktasında bir kanaat oluştu. Bu kanaat dahilinde de önümüzdeki hafta Çarşamba ve Perşembe günü komisyonun yapacağı toplantıda Adalet Bakanlığından başlamak üzere telekomünikasyon iletişim başkanlığını, Jandarma Genel Komutanlığını, Emniyet Genel Müdürlüğünü ve Milli İstihbarat Teşkilatını Çarşamba günkü toplantıda teknik anlamda bu konuların nasıl yapıldığı ile ilgili bir bilgilendirme için davet ettik. Perşembe günü içinde yine TÜBİTAK’ dan, Üniversitelerden ilgili mühendislik birimi hocalardan brifing alacağız. Önümüzdeki hafta çalışmalarımızda ve toplantılarımız ağırlıklı olarak konu ile ilgili komisyon üyesi arkadaşlarımızın teknik bilgilenmesi ile ilgili olacak. Bir sonraki haftadan itibaren de özellikle bu konuda mağdur olanlar varsa onların şikayetleri üzerine esasa ilişkin çalışmalara başlayacağız.  Ama önce teknik bir bilgilenme ile önümüzdeki hafta başlayacağız`` dedi.

 

Komisyon üyelerinin öncelikle bir yol haritası belirleyeceğini söyleyen Aslan, şöyle konuştu: ``Bu konuda 3 ana başlık altında çalışma yapacağız. Bunlardan birincisi, yargı kararı ile ilgili yapılan ama yetki ve sınırların aşıldığı dinleme ve izlemeler. Bununla ilgili şu anda komisyona önümüzdeki haftadan itibaren yasal dinleme sınırlarının dışına çıkmak suretiyle kendilerinin dinlendiğine ilişkin gelecek şikayetler olacak. Tabi bu süreç henüz başlamadığı için bunlar kimler olabilir bununla ilgili şu anda bir şey söylemek mümkün değil. İkinci olarak, herhangi bir yetkiye dayanmadan yasa dışı dinleme ve izlemelerle ilgili komisyona ulaşacak şikayetler olacak. Henüz tabi bu şikayetler henüz komisyona ulaşmadığı için bunlar kimler olabilir bu konuda fikir yürütmek mümkün değil. Ama daha önceki komisyonda görüş beyan eden arkadaşlarımız belli oldu. İşte CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal`la ilgili kasetin mutlaka nasıl ve kimler tarafından yapıldığı ya da MHP Başkanlık divanının üyeleriyle ilgili seçim öncesitaya çıkan kasetlerin kimler tarafından ne amaçla yapıldığı, Sayın Başbakanımızın açıklamasında `o böcek kimler tarafından ne amaçla konuldu` Tabi komisyonun üyelerinden en azından bunlardan başlamalıyız şeklinde bir düşünce var. Ama henüz bunlar karara bağlanmış değil. Bu süreç içerisinde gelecek şikayetler komisyona ulaşacak bilgiler dahilinde somut olarak bu dinleme ve izlemelerden mağdur olmuş kişilerin bu şikayetleri üzerine araştırma yapılacak`` Şu ana kadar henüz bir şikayetin gelmediğini söyleyen Aslan, yapılan çalışmalar sonrası en azında dinleme ve görüntü kaydetmelerin yayılmasının engelleneceği hususunda önemli bir adımın atılacağını kaydetti. Toplantı daha sonra belediye başkanlarının konuşması ile devam etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER